Tranebær for urinveiene

Tranebær for urinveiene
Måling av symfyse-fundus
En del gravide sliter med gjentatte urinveisinfeksjoner og må gå mange kurer med antibiotika. Som forebyggende under og rett etter en kur kan det være bra å ta tranebær.
Av Jordmor Siri

Mange gravide er redde for å bruke medisiner for å påvirke barnet i magen. Her er noen tips om naturlige hjelpemidler, som tranebær, som er tradisjonelt brukt i folkemedisin. Tranebær kan trygt tas av gravide der det ikke er noe spesielt. Spør din jordmor eller lege om dette egner seg for deg hvis du er i tvil. 
Har du fått påvist en urinveisinfeksjon og fastlegen har gitt deg medisiner skal du alltid ta denne kuren, da er ikke urter nok. 

Urinveisinfeksjoner

Fra gammelt av vet man at tranebær kan virke forebyggende ved urinveisplager. Har man gjentatte urinveisinfeksjoner kan tranebær være verdt å prøve da det kan virke hemmende på bakterieveksten i urinen ved at miljøet forsures. Tranebær kan også virke slik at slimhinnene hindrer bakterier i å feste seg, og således forbebygges en infeksjon. 

Har du gjentatte runder med urinveisinfeksjon kan det være fordelatiktig å ta tranebær daglig for å forebygge. Du kan ta tranebær både med og uten C-vitaminer. C-vitaminer er med på å forsure miljøet i urinen ytterligere slik at det forebygger mot infeksjoner i ennå større grad. 
I tidligere tider sanket man tranebær fra myrene her i Norge og spiste dem. Fordelen med tranebær som kosttilskudd er at man kan være sikker på dosen man får i seg og således ikke risikerer å bli overdosert. 

Hevelser i kroppen

Tranebær kan også virke mot hevelser i kroppen da det er lett vanndrivende. Gravide samler lett vann i særlig ben og hender. På sommeren er man mer utsatt pga varmen, det gjør at man lettere blir hoven. Det kan også hjelpe å drikke mer mot hevelser. 

Kilde: Rolv.no

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}