De utrolige kardinalbevegelsene

De utrolige kardinalbevegelsene
Kardinalbevegelsene 1
Babyen skrur seg nærmest nedover i bekkenet etterhvert som fødselen skrider frem. Når hodet fester seg før fødselen tilsvarer dette den første kardinalbevegelsen. Så går den gjennom de tre neste under fødselen. Den fjerde kardinalbevegelsen er når babyen fødes.
Av Jordmor Siri

Måten babyen beveger seg nedover i bekkenet på kalles kardinalbevegelsene. Babyen vil følge minste motstandsvei gjennom bekkenet, først inn i det store bekkenet og så ned i det lille bekkenet og ut. Vi er ganske fantastisk laget fra naturens side og det er et flott samspill som skjer under en graviditet og fødsel. 

På disse illustrasjonene ser du hvordan babyen skrur hodet og resten av kroppen ut først gjennom det store bekkenet der inngangen er stor på tvers av kroppen og så gjennom det lille bekkenet der åpningen er størst fra foran til bak på kroppen. Skuldrene følger etter, og roterer gjennom bekkenet etter hodet.

1. Den første kardinalbevegelsen skjer i bekkeninngangen ved at babyen bøyer hodet med haken mot brystet og går ned i bekkenet.

2. I den andre kardinalbevegelsen roterer babyen nedover i bekkenet og ned mot bekkenbunnen.

3. Den tredje kardinalbevegelsen er at babyen strekker hodet og hodet fødes.

4. Den fjerde kardinalbevegelsen skjer etter at hodet er født og babyen roterer slik at skuldrene som er det bredeste på babyen nå kommer ut der de er best plass og babyen fødes.

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}