6 punkter om knipeøvelser

6 punkter om knipeøvelser
Har du født vaginalt eller om du aldri har vært gravid, så bør du allikevel gjøre knipeøvelser.
Av Jordmor Siri

Bekkenbunnsmuskulaturen blir slapp om den får stort press på seg, når du er gravid, eller ikke blir brukt og må trenes. Derfor er det viktig å knipe hver dag, særlig når du er gravid. 

1. Knipeøvelser er det som fungerer allerbest

Det du gjør da er å knipe skjedebunnsmuskulaturen. Du finner den best ved at du kniper av urinstrålen når du sitter på do. Det er disse musklene (ikke rumpemusklene) som du kniper sammen i serier på 10 tre ganger om dagen til du begynner å føle at du har rimelig kontroll. Da kan du trappe ned. Men alle bør holde vedlike bekkenbunnsmuskulaturen resten av livet, slik at man ikke begynner å lekke urin når man bli eldre eller kommer i overgangsalderen.
Tell sakte til fem mens du kniper, hold mens du teller til fem og slipp mens du teller til fem. Gjerne mens du pusser tennene:)


2. Vaginalkuler og andre hjelpemidler

Disse kan også være til nytte, sjekk litt på nettet og finn den typen som passer deg best. Dette har med hva man er komfortabel med. Men hvis du sliter med å knipe hardt nok kan vaginalkuler eller knipekoner, som det også heter hjelpe. 
 

3. Godt for sexlivet

Å ha god kontroll på knipemuskulaturen i underlivet er godt for sexlivet. Det kan kjennes bedre ut for deg og det kan være lettere å få orgasme fordi du har en større følsomhet i skjeden. Man sier at det også kan være bedre for mannlige partnere da penis blir klemt litt hardere og at det for mange er ekstra pirrende. 

4. Hjelper mot små urinlekkasjer

En del opplever at man i perioder i livet lekker litt ekstra, da er det trening av bekkenbunnen som må til. Det hjelper også å knipe aktivt idet du nyser, hoster eller ler. Alle tre utgjør en ekstra belastning for bekkenbunnen din. 
 

5. Livmorfremfall

Du er mindre utsatt for å få fremfallen livmor senere i livet når du har god kontroll på skjedemuskulaturen. 

6. Menn

Gutta bør også knipe, det hender at de også sliter med "kontinensen". Det er det samme prinsippet som gjelder for begge kjønn. 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}