27 merkelige ting å si eller gjøre under fødselen

27 merkelige ting å si eller gjøre under fødselen
MammaMarits magebilder
En fødsel kan være en utfordring og litt på "siden av seg selv" opplevelse. Vi spurte derfor på Facebook: Sa eller gjorde du eller makkeren noe under fødselen som i ettertid er ganske morsomt. Her er 27 av svarene.
Av Jordmor Siri

1. Jeg holdt meg fast i taket

Kristine: Fikk høre av Jordmor på den samtalen vi hadde etter vi kom inn på barselrommet, at jeg var den eneste hun hadde sett stå rett opp og ned i fødesengen og holde seg i taket under riene, mens jeg rugget på rumpa som en pingvin.... Det er noe vi har ledd litt av i ettertid! 


2. Den kommende faren ville ha paracet

Elisabeth: Han spurt jordmora om paracet te sæ selv, mens ungen va på tur ut vondt i hodet sjø.

3. Jordmor lurte på hva jeg gledet meg mest til: “SOVE”

Therese: Jordmor spurte meg noen minutter før lillemann kom ut hva jeg gledet meg til! "SOVE!!" Var det kontante svaret jeg kom med! Det var det eneste jeg kunne tenke meg, både sambo, jordmor og sykepleier brøt ut i latter uten at jeg der og da skjønte hva som var så morsomt med det, jeg var da trøtt og sliten!

4. Med gode rier måtte jeg ha ringene og softis før vi dro på føden

Veronica: Jeg skulle på død og liv ha soft is og gifteringene før jeg skulle føde, så mannen måtte pent ta meg med på city syd i trondheim hvor jeg fikk henta ringer og kjøpt meg is med rier (vannet var gått) tror vi skremte noen mennensker der inne.

5. Har man fått nok lystgass når det er gøy å føde?

Ida Therese: Spurte jordmor om man hadde fått nok lystgass når man syntes det var gøy å føde. Fikk beskjed om å bare supe i meg Hehe. Sa også med bedende øyne at hun måtte looove å ta imot han når han kom ut så han ikke ble ødelagt, jeg fødte stående.. 


6. “Så tok æ handa hannes for å kjenne:p”

Mailin: Æ syns ikke d va så morsomt men jordmødren flirte no så:p
Dæm sa at æ kunne få kjenne på hode t gutten som va påvei ut, så æ kjente, og så ba æ bf om å kjenne, men han sa næi, så da sa æ at "Jo!" Så tok æ handa hannes for å kjenne:p Faen ikke motsi mæ når æ præsse ut en onge altså:p hahah..


7. "Det er så unaturlig at det skal gjøre vondt i rompa og halebeinet”

Renée "Neste gang får DU gjøre dette her!" og
"Det er så unaturlig at det skal gjøre vondt i rompa og halebeinet, hun skal jo ut et annet sted!" Pluss mye annet sikkert, påvirka av lystgassen - som jeg ikke likte, fordi jeg ble så surrete.. Moro i ettertid; dødsalvorlig der inne.

8. Jeg masserte veggen

Ann-Kristin: Under hver rie sto jeg på fødestua og klappet og maserte veggen☺ Har det til og med på film! Aner igrunn ikke hvorfor jeg gjorde det☺

9. “ææææsj, du har snus!!!”

Monika: Samboeren min skulle hjelpe meg å puste gjennom ei ri, tok hendene mine og sa pust med meg. Reaksjonen fra meg var:ææææsj, du har snus!!! Det var liksom takka for at han var støttende og grei. Som de flira!


10. Forstoppelse og fødsel samme sak?

Kjersti: Sa under første pressria at æ syns synd på dem som plages med forstoppelse... Ja... Som om d kan sammenlignes med en fødsel liksom?!?... flira godt i ettertid.. D gjorde jordmora også.. (Hadde heldigvis bare to pressrier, så kom han)


11. Takk for god hjelp og oppfølging

Rebecca: Jeg benytta meg av å takke for god hjelp og oppfølging i svangerskapet til overlegen som hadde fulgt oss og som tok imot barna Det gjorde jeg med en gang etter de var født, hu flira og sa ikke tenk på det nå 


12. Jeg skrek til ham

Ida: Vi ler litt av hvor sint jeg var på samboeren min, jeg skrek til han hver gang han ba meg puste med magen, etterhvert som riene ble værre gikk det over til gråting 


13. “I believe I can fly!”

Marie: Med første så spurte jeg sambo om han skulle prøve lystgassen, å det ville han ikke. Hadde svart med; flott da er det mer til meg. Å begynt å synge I'll belive i can fly.
Med andre så hadde jeg ikke sagt noe spesielt, men når pressriene startet hadde jeg blitt sinna på maska til lystgassen for jeg klarte ikke å kaste den til H vekk fra senga før det gikk opp for meg at jeg kastet den til feil side (slangen ble for kort).


14. “Endelig får jeg keisersnittet mitt!”

Charlotte: Jeg ønsket planlagt keisersnitt men fikk ikke det. På 14. dag overtid og 8cm åpning holdt vi på å miste gutten, og det hele endte med katastrofesnitt. I full fart ut døra fra fødestuen på vei til operasjonsstuen har jeg vist sagt høyt "endelig får jeg keisersnitte mitt".

15. “Luke I’m your father”

Kristine: Tok lystgass-maska til søster'n og sa med mørk stemme: "Luke! I'm your father!


"

16. “Enten har jeg driti en jævla svær kabel, eller”

Maria: Vannet gikk mens jeg satt på do. Jm kom inn og lurte på om det var vannet som gikk. Svar: enten har jeg driti en jævlig svær kabel, eller så har jeg født en veldig liten unge...
Og mens det pressa som verst ropte jeg: han kommer ut av ræva, æresord, han kommer ut av ræva!


17. Jeg mente vi kom til å bli SKIKKELIG uvenner hvis jordmor fortsatte å sy

Jeanette: Vel, var så avslappet at jeg nesten sovnet der jeg lå i badekaret under en av de siste riene, så avslappet at jordmor spurte litt overasket om det gikk bra! Svaret ble en tommel opp og "Jææddaa". Tre jordmødre, en søster og en mann lo godt, jeg derimot, kunne ikke forstå hvorfor! Latteren fortsatte når jeg lå på benken etter min datter var kommet, og de skulle håndtere alt som følger med etter fødselen, klarte jeg og fortelle at jeg og jordmor, Kom til og bli SKIKKELIG uvenner, hvis hu fortsatte med det hu drev med sa heldighvis dette med en smil om munn, men humoren var der 


18. “Jeg skulle jo ha en ny baby”

Maria: Andre gangen jeg fødte og de la min nye lille gutt opp på magen min var "jeg skulle jo ha en ny baby" det var bare slik at de to brødrene lignet hverandre på en prikk i utseende, pluss det var bare 90 gram i forskjell, samme lengde og fem min i forskjell på fødetidspunkt!!


19. “Han ser ut som en neger”

Marit: Første jeg klarte å bryte ut av meg når jeg så min sønn var at han så ut som en neger... Håper bare ikke d var noen mørke i rommet akkurat da som kunne oppfatte dette feil, for var bare at min sønn var så mørk akkurat da.... 

20. Mannens feil at jeg hadde det vondt

Cassandra: fikk høre av jordmor at jeg var medium sint, klarte ikke helt å bestemme meg, men var heeeelt klart mannen's feil at jeg lå her å hadde vondt, finn no brus å ei sjive til meg, så blir det sikkert bedre?!! letta på "trykket" og humøret etterpå:P


21. “Hvorfor sitter den kjerringa (jordmor) og stirrer på meg hele tia?”

Marita: Jeg kjefte ikke på noen. Tenkte inne i meg på en del ganger. "Hvorfor sitter den kjerringa(jordmor) og stirrer på meg hele tia. Husker at det irriterte meg, men sa ikke no. Men på slutta var jeg skjele glad for at hun var der HELE tia.
Mann min fikk ikke kjeft engang.
Også klarte jeg å si når hun ble lagt på magen min " har hele den der vært inne i meg

22. “Har hu hår???”

Trine: Æ syns itj d va nå arti, men må innrøm at æ flire når æ ser fødselsvideon min da litja va komme ut å lagt på brystet å pappan/jordmor sku klipp navlestrengen sa æ: ikke klipp mæ, ikke klipp mæ... hu e jo ut no... hehe... å da æ hadd siste pressria spurt æ. Har hu hår??? ellers???sa jordmor. Ska æ press hu inn igjenn eller?? hehe.


23. “En er nok!”

Lene: Jeg sa til min samboer at det holder med en, midt i en av de verste riene da.


24. “Jeg kaster dere ut av vinduet først og hopper etter”

Monica: Sist syntes jeg det var så intenst en periode at jeg sa jeg ville/måtte/trengte å hoppe ut av vinduet. (Jeg lo mens jeg sa det.) Det kunne de selvfølgelig ikke tillate (føden er i syvende etasje). Men da kaster jeg bare dere ut først og så hopper jeg etterpå! Vet ikke hvorfor jeg sa det eller hva som var ideen bak. Men jeg lo av det både der og da, videre under fødselen og etter fødselen. Høy på edorfiner?!

25. Flirte meg gjennom pressriene

Elsa: Haha, jeg hadde fått litt mye epidural, så når jeg skulle gå på do så svikta føttene mine. Når i kom oppi sengs igjen så flirte jeg så mye at tårene spratt, flirte me igjennom pressriene og
26. “Du blir ALDRI far til mer enn 1”

Hanne K: Gjorde ikks stort utav meg uten å fortelle samboeren at han ALDRI kom til å bli far til flere enn 1 men han lo bare av meg..

 27. Lystgassen fikk meg til å le

Jeanette: Hehe morsomt å se så mange flotte historier rundt fødsler syntes jeg selv har jeg ikke akkurat sagt el gjort så mye under mine fødsel annet enn at jeg ikke klarte slutte å le pga lystgassen jeg sa vel også et par stygge ord innimellom slaga men det er vel ganske normalt
 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}