Sju ting som er annerledes når du er gravid med nr 2, 3 eller 5

Sju ting som er annerledes når du er gravid med nr 2, 3 eller 5
Det er noen forskjeller på å være gravid for første gang og på å ha vært det tidligere. Her er noen av dem med et litt skjevt blikk. Har du flere å komme med, så bare send dem inn til oss, så legger vi dem til listen.
Av Jordmor Siri

1. Den første graviditeten ga deg tid til å følge med på hvilken uke du var i og til og med hvilken dag i uken. Med baby nr to og flere så vet du hvilket trimester du er i, og det holder lenge!

2. Du kunne bekymre deg for om babyen inne i magen var på det utviklingstrinnet den skulle med førstemann i magen, og om den la på seg som den skulle.
Med nr to ++ har også mer tillit til at babyen vokser som den skal og har knapt nok tid til å gå på svangerskapskontroller.

3. Det første sparket kan du huske klart og tydelig med nr 1, det er liv der inne!!!
Med barn nr 2 registrerte du det, men kan ikke i ettertid huske helt når det egentlig skjedde -og det er ikke så farlig.

4. Med med det første nurket i magen kunne du sove når du kom hjem fra jobben og makkeren din fikset middagen til deg. Med et nytt søsken i magen kan du ikke sove når du trenger det og kollapser foran barnetv’n med dype snork og syns det varte altfor kort!

5. I den første graviditeten var som oftest sex ganske tiltalende, men nå er det nærmest fraværende. Både fordi dere allerede har et barn, som kanskje i tillegg allerede ligger i sengen mellom dere og også fordi du sovner før du får lagt hodet ned på putaJ

6. I den første graviditeten tenkte du på utseendet ditt og var nøye på at klærne matchet. Med en ny ”huleboer” i magen og en aktiv arving utenfor er du lykkelig så lenge du kommer deg på jobben og ikke har altfor mange flekker på klærne: ”Hun har nettopp begynt med grøt” Eller med melkeflekker på skjorta: ”nei, jeg ammer ikke lenger, er bare gravid med nr 2 og så hørte jeg en rørende nyhet om en baby som ….”

7. Dere tok bilder av den voksende magen med nr en, og syntes den høygravide magen var utrolig flott. I graviditet nr to var babyen født før dere rakk å ta et eneste bilde, og vurderer å ”jukse” litt -det er vel ingen som ser forskjell på en sprekkeferdig mage?

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}