Ekspertsvar

16. november 08:12
Mamma til 3.: Hei jordmor Siri. Vil komme med en oppdatering. Sporte deg i sommer ang styrtblødninger og prolaps og urinlekkasje plagene mine etter sist fødsel. Du anbefalte at jeg måtte få komme fort inn på kontroll. Fikk flrst kontroll no hos gyn. Viser seg jeg har en prolaps mot urinblæra som er grunn til at jeg føler jeg tisser på me under sex og bøy og tøy og løft. Viser seg at jeg har en muskelknute så stor som 3,1 cm i diameter øverst i livmoren. De sa bare den var sikkert grunn til blødningene og at den ikke skal gjøre noe stor skade for å få et barn til eller slik. Å at den kan vokse eller minske. Fikk en kube for å ha i vagina for å se om det kan hjelpe på prolapser mot urinblæra. Noe som ikke er så enkelt å få på plass. Sliter jo også me p sprekke neders i åpninga ved sex. Så å feste en kube gjør jo jeg sprekker å er sår. Lurer litt på om du har hørt om erfaringene med slik kube, om det retter opp prolapsen mot den veggen mot urinblæra? Kan det bli mye plager ved en ny graviditet med mye urinlekkasje ? Kan det bli vanskelig å bli gravid igjen eller føre til spontanabort? Leste jo så klart på nett. Myomen ligger heilt øverst i livmora. Takk for svar . Hilsen mamma til 3
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Jeg har til nå bare funnet denne om en kube, der de også sier at de skal tilpasses og at man skal ta den ut og vaske den hver uke. Den skal også tilpasses slik at det er komfortabel å ha inne i skjeden. Det skal ikke merkes når man har den inne. I denne videoen sier de at man ikke skal ha sex med kuben inne, men tas ut før sex. De sier også at det finnes noen man kan bruke når man har sex. Ta en titt på denne videoen, si fra om du ikke skjønner engelsk, så skal jeg oversette den skikkelig for deg, det er ikke noe problem. 

Her ser du videoen og eksempel på et kube pessar: http://www.medicaldepartmentstore.com/Cube-Pessary-p/cuxxd.htm

Det finnes tydeligvis mange forskjellige, så kanskje du rett og slett ikke har fått et som passer til deg? Ikke gi deg før du finner et som kjennes bra ut. 

Her finner du dagens livenettprat på jordmor Siri facebook.

Her finner du jordmor Siri podkast på Soundcloud og Itunes Abonner, så får du de nye poddene rett på øret hver uke:)

Her er også en Youtube video om hvordan det ser ut anatomisk med et prolaps og hvordan man setter det inn: https://youtu.be/am33IQYYsTA
Her sier de at det skal tas ut hver kveld når man legger seg, denne spesielle typen. Det er nok sikkert en bruksanvisning med det du har også vil jeg tro. 

Her er også en video med en kvinne som har prolaps, desverre også på engelsk: https://youtu.be/jfapCYmcxMo
 

Riktig lykke til videre!
Vennlig hilsen jordmor Siri

Les mer om: mammamyomerprolaps
 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}