Ekspertsvar

8. january 12:03
....: Hei. Vet ikke om jeg spørr rett her, men;o
Sliter så med ene leggen min (er 25+0). Gjør vondt, så tror det er en blanding av noe muskulært og restless legs. Merker at føttene ofte kan «låse seg» så må opp å stå for å få låst opp føttene på En måte. Håper du forstår hva jeg mener;o er det noe jeg kan prøve å gjøre for å få vekk disse plagene?

Hvordan kjennes ett blodtrykksfall ut?? Har lav blodprosent. Men blir fysisk uvell,kort pusta og må sette meg ned om jeg anstrenger meg. Er til vanlig godt trent:) men med ekstrem svangerskapskvalme har ting tatt på.

Farmasøyter Bich og Elin svarer:

Hei,

Restless legs er vanlig blant gravide i siste del av svangerskapet. Kjennetegnet ved restless legs er blant annet at man føler behov for å røre på seg og kribling i leggen. Disse plagene kommer ofte ved sengetid og er vanligvis ikke smertefulle. Det kan være lurt at du tar kontakt med legen for å utrede smertene, og eventuelt få en behandling som er tilpasset deg. 

Svimmelhet er et vanlig kjennetegn ved blodtrykksfall. Det er helt vanlig å bli kort pustet når man er gravid, og spesielt utover i svangerskapet da du nå skal dekke oksygenbehovet for to. 

Svangerskapskvalme kan ved noen tilfeller bedres ved hjelp av kostholds- og livstilsendringer, men dersom kvalmen er mer uttalt kan det være aktuelt med legemidellbehandling i samråd med legen. Du kan lese mer om svangerskapskvalme og ulike tiltak du kan prøve her: 

www.mn.uio.no/farmasi/forskning/grupper/pharma-safe/foreldrebrosjyrer/19-nettfolder-svangerskapskvalme-juli2017.pdf

Hilsen Elin og Bich

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}