Neste ekspertsvar

Ekspertsvar

28. january 03:22
Dårlig samvittighet : Hei Siri.
Jeg er gravid med mitt 2.barn. Er i uke 26. Jeg har tidvis ekstremt dårlig søvn. Mest pga psyken og en mann som (ikke med vilje) lager ekstremt mye lyd og holder meg våken om natten. Jeg får enkelte netter aldri sovet skikkelig og blir vekket utallige ganger. Til slutt får jeg ikke sove og det ender med at jeg ligger og grubler og får tankespinn.
Det jeg lurer på er om det er ok å ta egenmelding etter en slik natt? Jeg får så ekstremt dårlig samvittighet, for jeg er jo ikke fysisk syk. Jeg har tidligere presset kroppen min for å prestere på jobb og i andre sammenhenger til det maksimale og kjenner nå at jeg ikke orker det mer. Nå som jeg er gravid blir jeg svimmel og kvalm etter en slik natt. Er dette egentlig god nok grunn til egenmelding?
Jeg blir jo også bekymret for å slikt stress påvirker babyen i magen, i så fall, hvordan?

Hilsen bekymret med dårlig samvittighet.
Midwife og Jordmor Siri svarer:

Hei!

Har du tatt opp med lege eller jordmor at du sliter psykisk? Glemte å si det på nettpraten, men det kan jo hende at du kan få litt god hjelp sånn at du kan få det bedre? Det er ikke alltid at det skal så mye til for å få det bedre, men det kan uansett være godt å vite hvem som finnes i hjelpeaparatet også rundt deg. 

Her er dagens nettprat på jordmor Siri facebooken
Her er jordmor Siri podkast på Soundcloud, er på Itunes også. 
På Youtuben til altformamma kan du se fra uke til uke, eller andre artige videosnutter om aktuelle emner innenfor graviditet, fødsel og småbarnslivet. 

Riktig lykke til videre!
​Vennlig hilsen jordmor Siri

 
Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}