Turnusjobbing og gravid

Anonym
Fredag 3. sep. 2010 04:58

Hei!
Jeg jobber som sykepleier på sengepost og har 3-delt turnus. Er nå i uke 21 og jobber 100% stilling. Det jeg lurer på er: 1:hvor farlig er tunge løft? (trener en del og er vant til løft fra tidligere). 2:Jeg blir fortere sliten nå enn tidligere, noe som er en omstilling når man er vant til å rekke "alt" :) Er det skadelig for babyen om jeg blir sliten og ikke hviler nok eller er det meg selv det går utover? 3: Får en del kynnere når jeg stresser på jobb, kan dette være skadelig? evt kunne føre til en for tidlig fødsel?

Mvh "Mille"

Jordmor Siri
Fredag 3. sep. 2010 21:34

Det er mer og mer vanlig at gravide turnusarbeidere slipper nattevakter fordi de øker belastningen ganske kraftig, så sjansen for at du blir sykemeldt er stor. Så snakk med sjefen din eller HR ansvarlig slik at du kan få ned arbeidsbelastningen noe.
I første omgang går det utover deg når du blir sliten, men det kan gå utover babyen om det går for langt. Som regel blir man sykemeldt lenge før det går utover babyen, her til lands.
At du får mange kynnere er et tegn på at du har for hard arbeidsbelastning. Det kan gå over til rier, og for tidlig fødsel, så det er viktig å forebygge. Jeg syns du skal få en time hos jordmoren eller legen din i uka som kommer og så kan dere legge en plan som reduserer belastningen på deg.
NAV har tilretteleggingstiltak for gravide nå der arbeidsgiveren får godtgjøring fra den første dagen du er borte, så de taper ikke penger. Det finnes også noe som heter "skulder ved skulder" der arbeidsgiveren hyrer inn en som kan gjøre de delene av jobben din som du ikke kan, feks å løfte tungt. Det kan være disponerende for ryggproblemer når du er gravid om du gjør mange tunge løft, så det er fornuftig å unngå dette.
Helt sikkert fornuftig å ta fatt i dette for deg nå, for du blir ikke mindre i magen og belastningen blir ikke mindre den heller.
Riktig lykke til videre!

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}