Gravid uke 17 : Babyene er likest i størrelse nå

Fosteret er nå 13.00 cm langt og veier 140 gram
Fordi babyene er likest i størrelse rundt uke 17-19 er dette de ukene da alle gravide blir tilbudt rutine ultralyd i svangerskapet, dvs i ukene rundt uke 17. Det er greit å endre på terminen nå, med mindre du er helt sikker på når du ble "gravert". Som foreksempel ved prøverørsbefruktning.

De fleste har det ganske godt nå, kvalmen har gitt seg og magen er passe stor. Mange kan kjenne spark, men det kan ennå gå til over uke 22 før du kjenner spark, så fortvil ikke om du ikke kjenner noe ennå. Regelmessige spark skal man ikke nødvendigvis kjenne før etter uke 28.

Ligger morkaken på fremrevegg, noe ultralyden vil vise, går det lengre tid før man kjenner bevegelse og man vil kjenne bevegelsene svakere, som oftest gjennom hele graviditeten.

Er du av dem som sliter med å sove om natten fordi du er lys våken og grubler? Prøv å skrive det ned på en lapp ved nattbordet og spar det til dagen etter. Det kan være en måte å tømme hodet på slik at du får sove igjen. Alternativt får du se på det som trening til når babyen kommer, da blir det garantert nattevåk de første 3 månedene, og kanskje ennå lenger for de fleste. 

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}