Gravid uke 19 : Lanugohår dekker hele babyen

Fosteret er nå 15.30 cm langt og veier 240 gram
Lanugohårene ligger innenfor et fettlag som heter vernix caseosa, dette beskytter babyens hud. Babyens hørsel er nå ganske godt utviklet og den kan høre stemmen til mor godt.
Etter fødselen vil babyen kjenne igjen både mors stemme og skille henne ut fra andre kvinnestemmer.

 Blodtrykket ditt er litt lavere enn normalt nå, så hvis du reiser deg fort kan du oppleve at du svimler litt, dette kan gjøre at du også føler deg litt lett i hodet og små kvalm. Drikk mer væske om du er svimmel. 

Blodproduksjonen din er økende, det er i hovedsak plasma som er væske delen av blodet. Etterhvert vil de røde blodlegemene øke også, det er derfor viktig å få sjekket jerninnholdet et par tre ganger i løpet av graviditeten slik at du vet med sikkerhet at det er høyt nok. Hvis du får lavt jerninnhold, hemoglobin, så bør du ta jerntilskudd. Men dette får du beskjed av legen eller jordmoren din om. 

Er du sliten og trett kan du også be jordmor eller fastlegen om å sjekke D-vitaminer og B-12. Dette er vitaminer som man har blitt mer obs på i den senere tid og som man ser en større mangel hos gravide enn det man ha gjort tidligere. 

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}