Gravid uke 21 : Syng for babyen

Fosteret er nå 26.70 cm langt og veier 360 gram
Babyen kjenner igjen stemmen din og kjæresten din når den kommer ut, og de kan faktisk skille på deg og fremmede helt fra starten.
Babyen har fortsatt god plass inne i livmoren og kan ligge både på tvers og på langs uten at det har noe å si for hvilken vei den legger seg til når den skal fødes. De fleste legger seg med hodet ned, det er det mest praktiske.

De fleste gravide føler seg vel nå. Du må imidlertid ta høyde for at du lettere tappes for krefter. Med det mener jeg at du kan godt gjøre jobben din med full guffe, men så får smellen etterpå ved å bli sliten. Det er derfor viktig å porsjonere ut kreftene litt, selv om du der og da kjenner det som om det mer enn nok krefter.

Dette gjelder også i forhold til trening. De fleste gravide har godt av å trene. Å gå tur hver dag i 20-30 minutter er en innertier, det gjør godt både for kropp, humør og tarmfunksjonen. 

Magnesiumtilskudd hver dag kan hjelpe mot kynnere som er plagsomme og leggkramper. Ta maxdoser, overskuddet går ut i avføringen din og gjør den mye mykere, så bivirkningen her er av de gode for dem som er litt forstoppet.

 

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}