Gravid uke 35 : Det begynner å bli trangt for babyen

Fosteret er nå 46.20 cm langt og veier 2383 gram
Babyen har de riktige proporsjonene nå mellom kropp, hode, armer og ben. Men om den blir født, så vil den være dekket med et fettlag. Mange babyer har lagt seg med hodet ned og er således startklare.

Du begynner kanskje å tenke på fødselen, og det er helt naturlig. Det kan være lurt å skrive alle spørsmålene dine ned på en lapp slik at du helt sikkert får svar på dem alle sammen neste gang du er på kontroll.

Skulle babyen ligge i seteleie nå, så kan den fortsatt snu seg. Hvis ikke er det vanlig å bli sendt på en ekstra kontroll på sykehuset for å se om det går an å snu babyen manuelt, dvs med hendene fra utsiden. Hvis det ikke går må man avgjøre om det skal bli keisersnitt eller setefødsel. 

Hos mange vil magen nå snart synke fordi babyens hode går ned i bekkenet og fester seg, særlig hvis du er førstegangsfødende. Mange opplever litt ekstar med kynnere og stikninger når dette skjer over et par dager og så roer det seg og blir rolig frem til fødselen. Hvis det ikke roer seg, eller det blir regelmessighet over kynnerne skal du kontakte jordmor eller lege og få en vurdering.

 

Mer innhold
Instagram - Siste bilder tagget med #altformamma vises her

{{image.caption.text}}